Serviciul de plati Alias Pay, oferit de Transfond bancilor romanesti, permite un transfer bancar doar prin selectarea numarului de telefon din agenda de contacte a telefonului mobil, fara introducerea contului IBAN.

Platile si transferurile de bani sunt astfel mult mai simple si rapide, mai ales daca se selecteaza si optiunea de transfer instant, ceea ce inseamna ca banii ajung in cateva secunde, in orice zi si la orice ora.

Platile tip Alias Pay se pot face atat de persoanele fizice, cat si de persoanele juridice (firme), atat intre conturile aceleasi banci, cat si intre conturile a doua banci diferinte, cu conditia ca acestea sa fi aderat la serviciu.

Platile Alias Pay se fac prin intermediul aplicatiilor bancilor, ca orice tip de plata, prin selectarea optiunii AliasPay si introducerea sau selectarea numarului de telefon, din agenda telefonului.

Denumirea de plata Alias Pay nu prea exista in aplicatiile bancilor, aceasta regasindu-se fie sub alt nume fie sub forma unui transfer standard, instant, prin selectarea contactelor din telefon.

La unele banci, precum Banca Transilvania, platile Alias Pay au devenit un standard, prima optiune de plata, cu denumirea „Transfer”, alaturi de „Transfer prin IBAN” (vezi foto).

bt pay transfer alias pay

BT Pay transfer alias pay

La alte banci, precum ING, platile Alias Pay au denumirea plata „catre un prieten” (vezi foto).

ing plata alias pay catre prieten

INF plata alias pay catre prieten

In prezent, sunt cinci banci care permit plati tip Alias Pay:

  • Banca Transilvania
  • BCR
  • CEC Bank
  • ING Bank
  • Salt Bank

Explicatii Transfond, pe site-ul Aliaspay.ro:

„AliasPay este un serviciu de tip SPL (Standardised Proxy Lookup) care facilitează inițierea de plăți pe baza unui alias (numărul de telefon mobil) pe care cel care face plata îl cunoaște la momentul inițierii acesteia.

AliasPay realizează corelarea, pentru furnizorii de servicii de plată, între alias și numărul de cont IBAN al beneficiarului plății”.

Scrie un comentariu

Ai o întrebare pentru bănci sau IFN-uri? Vasile Coman, jurnalist la Bancherul.ro, împreună cu reprezentanțiI băncilor, sunt aici să-ți răspundă. Dacă ai o problemă din domeniul financiar-bancar, contactează-ne acum și îți vom oferi informațiile de care ai nevoie.


Vrei să faci parte din echipa noastră și să oferi răspunsuri la întrebări? Scrie-ne aici.




    Urmărește-ne:

    Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!